Zsanettewellness

STROKE

Zsemlye Zsanette STROKE sérült, ma 37 évesen18 éve, 19 évesen, súlyos, teljes bal testoldali bénulásos STROKE - ot kapott. Versenyző atléta volt még ebben az évében. Teste bal oldala teljesen lebénult. Mozgásképtelen állapotban így, tolószékbe kényszerült egy rövid ideig. A versenysportot abba kellet hagynia. A tolószékes bénult állapot után, igen erős és aktív, kitartó és szorgalmas  gyógytornával, kb. 6 hónapos  rehabilitációs munka után már ismét az atlétikai pályán futott, visszavonult atlétaként. A sport és az egészséges táplálkozás azóta is fontos szerepet tölt be a mindannapi életében!  E STROKE csapás által megtapasztalhatta, hogy igen,  egy mozgásképtelen, lebénult test részekből, azaz a teljes bal testoldalából is lehet ismét mozgásképes. A gyógyulást nem adták ingyen Neki sem, nagyon erős, nagyon akaratlagos, nagyon elszánt, nagyon kitartó, nagyon hívő munkával épült fel. Ezért tarja úgy, hogy a  mozgás az élet egyik nélkülözhetetlen alapeleme, valamint, a minőségi élet egyik fontos része. Meggyőződése, hogy - Nincs élet mozgás nélkül és nincs mozgás élet nélkül sem. Ezért tehát addig kell gyakorolnunk, amíg élünk, mert addig élünk, amíg gyakorlunk! Zsanette felépült a STROKE  - ból, de nem maradéktalanul. Mozgássérült maradt, amit egy kívülálló észre sem vesz Rajta. Bal kézfeje 95 százalékban bénán maradt és még némi  mozgáskorlátozottsága észlelhető a többi testrészében is, amit szintén, egy kívülálló nem  érzékelhet. Csak Zsanette és egy STROKE –on átesett tudhatja, hogy sokszor némi kis apró mozgás, a járás, a beszéd… is milyen nehéz, fárasztó lehet. 18 éve azon dolgozik, hogy jobban és jobban legyen, és tapasztalatait megoszthassa nem csak más STOKE sérültekkel is. A sérült testrészek sokszor, fájnak és görcsölnek, a 95 % - ban bénán maradt kézfej lassú és ügyelten, de nem érdekelte. Soha nem hagyta, hogy a fájdalmak, a kedvetlenség legyengítse. Azt mondja, mindíg állj fel ha fáj, ha rossz és ne engedd, hogy a betegséged legyőzzön.

Mottó, élet vezetés

  •  Minden egyes nap fel kell kelnünk és meg kell tudnunk élni a napokat, bármennyire is kínoz a fájdalom…
  • Nagy hibának tartja, hogy állandóan a fájdalmakról panaszkodnak. Ugyanis ezzel azokat tápláljuk és felerősítjük önmagunkban. Helyette fogadjuk és ismerjük fel azokat, és változtassunk rajta. Mi magunk változtassunk, ne kivülről várjuk a segitséget.
  • Nem csak STROKE sérülteknek: A STROKE és vagy bármi más fogyatékosságoddal, testi elváltozásokkal, amitől Te más vagy mint az átlagos többi embertársad, meg kell tanulnod együtt élned. Ne fogadd el a pillanatnyi esetlen állapotodat és azonnal ismerd fel a Benned rejlő energiákat. Majd mindezzel együtt, minden egyes nap állj fel, mozdulj meg Önmagadért és tegyél is azért, hogy a rossz, fájdalmas, gyötrő napok is jól tudjanak esni.
  • A rendszeres testedzés, testmozgás, aktív és mozgásos életforma, minden korban, mindenkinek a mindennapi élete részét kell, hogy képezze. 

Ha van kérdésed ezzel kapcsolatban, fordulj hozzám bizalommal!